Contact

Контакт

SEND Thank you!
Reservation
Проверь
Trip advisor

Trip advisor

Ramada Resort Ramada Hotel & Suites Hotel Spik Hotel Kompas Alpina Hotel Vitranc Apartmaji
Facbook
Twitter

Twitter

Отель «Компас»

Самый большой отель курорта Краньска Гора - очень близко к центру

Отель «Рамада Ресорт Краньска Гора»

Лучший горнолыжный отель в Словении

Отель Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora

В центре города, всего в нескольких шагах от горнолыжных склонов - Ramada Hotel & Suites

Апартаменты «Витранц»

Апартаменты «Витранц» - номер с видом на горнолыжные склоны

Отель «Компас»

Конгрессный туризм с традициями

Отель «Рамада Ресорт Краньска Гора»

Конференция с прекрасным видом


Svetovni pokal smučarjev invalidov

Kranjska Gora, 5. 1. 2018


Zgornjesavska dolina v treh januarskih tednih gosti kar tri tekmovanja za svetovni pokal. Po Zlati lisici bo 11. in 12. januarja na sporedu tekma svetovnega pokala za smučarje invalide, kateri sledi FIS svetovni pokal v teku na smučeh v Planici.


Več o dogodku spodaj. 


Svetovni pokal smučarjev invalidov tretjič v Kranjski Gori

 

Zgornjesavska dolina v treh januarskih tednih gosti kar tri tekmovanja za svetovni pokal. Po Zlati Lisici bo 11. in 12. januarja na sporedu tekma svetovnega pokala za smučarje invalide, kateri sledi FIS svetovni pokal v teku na smučeh v Planici. Trenutne prijave na Svetovni pokal za smučarje invalide v Kranjski Gori kažejo na približno 120 športnikov iz 22 držav, kar priča o vedno večji razširjenosti tekmovanja. »Kranjska Gora bo zanesljivo eden najtežjih terenov za smučarje invalide, tudi zame bo to ena najtežjih tekem,« je  na lanski preizkušnji dejal Jernej Slivnik, naš najboljši parasmučar in edini kandidat za odhod na paraolimpijske igre v Južni Koreji, ki se letos po nesrečni poškodbi rame tik pred zdajci vrača v tekmovalni ritem.

 

Tekmovalci se bodo na strmini v Podkorenu pomerili v treh različnih kategorijah. Slepi in slabovidni se bodo po progi spustili v spremstvu vodnika, progo pa bodo premagovali s pomočjo avdiopovezave, zato bosta takrat na prizorišču utihnila glasba in napovedovalec. Med stoječimi športniki s cerebralno paralizo in poškodbami okončin je največ športnikov z amputiranimi udi, a jih tudi to ne ovira pri premagovanju proge. V tretji kategoriji so sedeči (športniki paraplegiki), ki tekmujejo v prirejenih tekmovalnih smučeh (monoski).

 

Karavana se bo v gorenjskem zimskošportnem središču ustavila že v tretje, saj so bili udeleženci v preteklih dveh letih navdušeni nad pripravo proge, gostoljubnostjo v hotelih in v kraju ter nad samo organizacijo dogodka, ki tudi letos poteka pod okriljem družbe Hit Alpinea. »Poleg realizacije iz naslova nočitev in gostinstva si v času svetovnega pokala smučarjev invalidov, ki jim namenjamo še posebno pozornost, v Kranjski Gori lahko obetamo tudi dodaten obisk gledalcev in navijačev. Ogled tekem bo namreč za vse brezplačen,« pravi Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea. Tekmovanje bo sicer tudi letos mogoče spremljati preko spleta, lani si je prenose tekem iz Kranjske Gore ogledalo več kot 42.000 ljudi.

 

Zgornjesavska dolina je pripravljena na začetek pestrega športnega dogajanja, ki bo še dodatno popestrilo turistični utrip v tem priljubljenem zimskem letovišču. 


 


Оставайтесь на связи

Hit Alpinea d.o.o. handles personal data in accordance with the applicable European order and legislation. Personal data obtained will be used for the purpose of making contact, as well as for the purpose of direct marketing. For the latter, the user may at any time request cessation of use of personal data in such a way by sending an e-mail to the address (info@hit-alpinea.si). The user may also at any time request that the operator enables him/her insight into data which is being processed by the operator and that the operator should enter, correct, or delete the data. Personal data will be carefully stored and protected in order to prevent any unjustified data disclosure to unauthorised persons. The obtained personal data will be used and processed in accordance with the provisions of the Personal Data Protection Act. We will take care of appropriate safety measures and that personal data will be processed only for a specific purpose.

Thank you!

Мы очень дружелюбны. Здесь вы можете оставаться с нами на связи.
Facebook Twitter Instagram