Contact

Kontakt

POŠLJI Thank you!
Reservation
PREVERI
Trip advisor

Trip advisor

Ramada Resort Ramada Hotel & Suites Hotel Spik Hotel Kompas Alpina Hotel Vitranc Apartmaji
Facbook
Twitter

Twitter

Hotel Kompas

Največji hotel v Kranjski Gori - povsem blizu središča

Ramada Resort Kranjska Gora

Najboljši smučarski hotel v Sloveniji

Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora

V centru mesta, a le streljaj od smučišča - Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora

Apartmaji Vitranc

Apartmaji Vitranc - postelja s pogledom na smučišče

Hotel Kompas

Kongresni turizem s tradicijo

Ramada Resort Kranjska Gora

Konferenca z razgledom


Svetovni pokal smučarjev invalidov

Kranjska Gora, 5. 1. 2018


Zgornjesavska dolina v treh januarskih tednih gosti kar tri tekmovanja za svetovni pokal. Po Zlati lisici bo 11. in 12. januarja na sporedu tekma svetovnega pokala za smučarje invalide, kateri sledi FIS svetovni pokal v teku na smučeh v Planici.


Več o dogodku spodaj. 


Svetovni pokal smučarjev invalidov tretjič v Kranjski Gori

 

Zgornjesavska dolina v treh januarskih tednih gosti kar tri tekmovanja za svetovni pokal. Po Zlati Lisici bo 11. in 12. januarja na sporedu tekma svetovnega pokala za smučarje invalide, kateri sledi FIS svetovni pokal v teku na smučeh v Planici. Trenutne prijave na Svetovni pokal za smučarje invalide v Kranjski Gori kažejo na približno 120 športnikov iz 22 držav, kar priča o vedno večji razširjenosti tekmovanja. »Kranjska Gora bo zanesljivo eden najtežjih terenov za smučarje invalide, tudi zame bo to ena najtežjih tekem,« je  na lanski preizkušnji dejal Jernej Slivnik, naš najboljši parasmučar in edini kandidat za odhod na paraolimpijske igre v Južni Koreji, ki se letos po nesrečni poškodbi rame tik pred zdajci vrača v tekmovalni ritem.

 

Tekmovalci se bodo na strmini v Podkorenu pomerili v treh različnih kategorijah. Slepi in slabovidni se bodo po progi spustili v spremstvu vodnika, progo pa bodo premagovali s pomočjo avdiopovezave, zato bosta takrat na prizorišču utihnila glasba in napovedovalec. Med stoječimi športniki s cerebralno paralizo in poškodbami okončin je največ športnikov z amputiranimi udi, a jih tudi to ne ovira pri premagovanju proge. V tretji kategoriji so sedeči (športniki paraplegiki), ki tekmujejo v prirejenih tekmovalnih smučeh (monoski).

 

Karavana se bo v gorenjskem zimskošportnem središču ustavila že v tretje, saj so bili udeleženci v preteklih dveh letih navdušeni nad pripravo proge, gostoljubnostjo v hotelih in v kraju ter nad samo organizacijo dogodka, ki tudi letos poteka pod okriljem družbe Hit Alpinea. »Poleg realizacije iz naslova nočitev in gostinstva si v času svetovnega pokala smučarjev invalidov, ki jim namenjamo še posebno pozornost, v Kranjski Gori lahko obetamo tudi dodaten obisk gledalcev in navijačev. Ogled tekem bo namreč za vse brezplačen,« pravi Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea. Tekmovanje bo sicer tudi letos mogoče spremljati preko spleta, lani si je prenose tekem iz Kranjske Gore ogledalo več kot 42.000 ljudi.

 

Zgornjesavska dolina je pripravljena na začetek pestrega športnega dogajanja, ki bo še dodatno popestrilo turistični utrip v tem priljubljenem zimskem letovišču. 


 


Ostanite v stiku

Družba Hit Alpinea d.o.o., z osebnimi podatki ravna skladno z veljavno evropsko uredbo ter zakonodajo. Pridobljeni osebni podatki bodo uporabljeni za namen vzpostavitve kontakta in tudi za namen neposrednega trženja. Za namen neposrednega trženja lahko uporabnik kadarkoli zahteva prenehanje uporabe osebnih podatkov, na način, da posreduje elektronsko sporočilo na naslov (info@hit-alpinea.si). Uporabnik lahko tudi kadarkoli zahteva, da mu upravljavec omogoči vpogled v podatke, ki jih obdeluje, ter da upravljavec te podatke dopolni, popravi ali izbriše. Osebne podatke bomo skrbno hranili in varovali, da ne bi prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam ter da bomo pridobljene osebne podatke uporabljali in obdelovali v sladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Poskrbeli bomo za ustrezne zaščitne ukrepe ter da bomo osebne podatke obdelovali zgolj za določen namen.

Thank you!

Smo družabni. Tukaj lahko ostanete v stiku z nami.
Facebook Twitter Instagram