Čudoviti svet gora

Plezanje

Povzpnite se v višave za najlepše razglede na osupljive gore in doline. Premagovanje najvišjih vrhov je posebna izkušnja z veliko mero plezalnega adrenalina. Izberite svojo pot navzgor, ki vas bo bogato nagradila z lepotami narave.

Plezanje ferate

Ferate

Užitek v skalnem svetu

Ferate so zavarovana naravna plezališča in pravi plezalni raj. Skozi divjo sotesko v Gozdu Martuljku vodita dve ferati, Hvadnik in Jerm´n. Prva je zelo posebna zaradi svoje edinstvene lege nad potokom Hvadnik in odprtih pogledov na Martuljško skupino, druga je tehniško najzahtevnejša na destinaciji Kranjska Gora. Nad vasjo Mojstrana sta dve atraktivni ferati različnih zahtevnosti, ki obljubljata nepozabno spoznavanje s steno in prelepe poglede na Julijske Alpe in Karavanke. Med njima je tudi pot, primerna za začetnike. Plezalnih izzivov se lotite le s primerno plezalno opremo in čelado.

Plezanje Sportno plezanje

Športno plezanje

Lepota in tišina skalovja

Na destinaciji je več urejenih plezališč, med njimi je ena primerna tudi za začetnike in plezalne šole. Največ jih najdemo v okolici Mojstrane in Dovjega, kjer se boste spoprijeli s smermi različnih težavnosti. Po umetni plezalni steni pa lahko plezate v Gozd Martuljku.

Plezanje alpinizem

Alpinizem

Na najvišje vrhove po razglede

V neverjetnih čarobnih stenah Julijcev se je pisala zgodovina slovenskega in tudi svetovnega alpinizma. Lepote, ki se razkrivajo z najvišjih vrhov, so rezervirane le za izbrance. Nad okoliškimi dolinami Kranjske Gore se dvigajo skalni vrhovi z dih jemajočimi stenami, ki vabijo izkušene alpiniste. Med njimi kraljuje Triglavska severna stena. Alpinizem ima pri nas dolgo tradicijo, naši plezalci, znani po drznosti in srčnosti, so sloves svojih veščin potrdili z vzponi v Himalaji in drugod.

Plezanje varno preudarno

Varno in preudarno

Z glavo v visokogorje

Obisk sten priporočamo v dobri družbi izkušenih gorskih vodnikov. Za varnost smo seveda odgovorni sami. Razmere v gorah so nepredvidljive in jih ne smemo podcenjevati, zato poudarjamo, da so pred vzponi pomembne priprave in primerna oprema.

Kontakt

TIC Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora

Prikaži na zemljevidu