Destinacija za ljubitelje narave

Kranjska Gora

Kranjska Gora ima sloves najboljšega celoletnega športnega in rekreacijskega središča Julijskih Alp. To je kraj nepozabnih adrenalinskih in športnih aktivnosti ter sproščujočega razvajanja v naravi. Odkrijte izjemne naravne lepote, s katerimi nas razvaja!

V objemu gora

Slikovita Kranjska Gora leži na robu Triglavskega narodnega parka na nadmorski višini 810 metrov in v neposredni bližini tromeje med Slovenijo, Avstrijo in Italijo. Destinacijo Kranjska Gora poleg istoimenske vasi sestavljajo še Mojstrana, Dovje, Belca, Zgornja Radovna, Gozd Martuljek s Srednjim Vrhom, Podkoren in Rateče. V vsaki od vasi vas bodo presenetili s katero od značilnosti, pa naj bo to tipična jed ali kulturna ali naravna zanimivost.

4096 2713 max

Kraj, kjer se avantura začne

Šport in aktivno preživljanje prostega časa sta zagotovo prvi asociaciji ob imenu Kranjska Gora. Že dolgoletno tradicijo smučanja in smučarskih skokov ter svetovnih pokalov v teh dveh športih so skozi leta dopolnili številne druge aktivnosti in dogodki. To je kraj, ki diha z naravo, in pravi raj za uživanje na prostem vse leto. Pa naj bo to ob adrenalinskih aktivnostih, vragolijah na snegu, odkrivanju okoliškega hribovja, spoznavanju kulturne dediščine, preizkušanju vzdržljivosti na kolesu ali le razvajanju in druženju v krogu najdražjih.

4096 2731 max

Izjemne lepote narave

Kranjska Gora je tudi prava izbira za počitek in sprostitev v naravi ter spoznavanje kulturne in naravne dediščine. Obdana s Triglavskim narodnim parkom, Karavankami in Julijskimi Alpami ponuja številne zanimivosti, ki jih ob obisku ne smete izpustiti. Med naravnimi danostmi so zagotovo obvezni postanki v dolini Tamar in Planici, na Tromeji, v Zelencih, ob jezeru Jasna, Martuljških slapovih, slapu Peričnik in v skritih kotičkih Radovne.

Kranjska Gora bogata kulturna dediscina

Bogata kulturna dediščina

Zgodovino odkrijte v katerem izmed treh muzejev (Slovenski planinski muzej, Liznjekova domačija in Kajžnkova hiša), ob obisku Ruske kapelice, ob poti na Vršič ali skozi številne pripovedke. Tukaj so namreč doma tudi pravljice. Le kdo ne pozna pogumnega Kekca? Ste vedeli, da se pod Triglavom skriva še marsikaj drugega? Vse to boste spoznali na Rajžah po poteh triglavskih pravljic in odkrili v Ledenem kraljestvu v Mlačci.

Kontakt

TIC Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora

Prikaži na zemljevidu