Slikoviti gorski vrhovi

Pohodništvo

Kranjska Gora je obdana s slikovitimi vrhovi Julijskih Alp in pravi raj za pohodnike. Neokrnjena narava vabi po svojih poteh in za vsakim korakom odkriva nove razsežnosti lepote.

Pohodnistvo ideje za izlet

Ideje za izlet

Odkrivanje narave

Obujte pohodne čevlje in pot pod noge. Kam? Poti je nešteto, vse pa vas bodo nagradile z izjemnimi razgledi. Ideje za pohod lahko najdete na tej strani, pri naših prijaznih sodelavcih na recepciji ali v turističnih centrih Kranjske Gore, Mojstrane in Rateč, kjer vam bodo poleg nasveta dali tudi sprehajalno karto Zgornjesavske doline. Dvignite se višje, spoznali boste, da je svet veliko lepši, ko zamenjate perspektivo.

Pohodnistvo Pot Alpe Adria Trail 2

Pot Alpe Adria Trail

Nepozabni razgledi

Alpe-Adria Trail je 750 km dolga daljinska pot čez tri dežele, Avstrijo, Slovenijo in Italijo. Ena od 43 etap se začne v Kranjski Gori in vodi čez Vršič, najvišji prelaz v Julijskih Alpah. Pot je izjemna zaradi slikovitega razgleda na severne stene najvišjih vrhov, ki je tudi za izkušene pohodnike nepozabna izkušnja. 

23. etapa: Kranjska Gora – Trenta

Težavnost: srednja

Razdalja: 17,8 km

Trajanje: 6 ur in 30 min

Pohodnistvo Pot Juliana Trail 2

Pot Juliana Trail

Lepote nižin

Juliana Trail je krožna daljinska pot, dolga 267 km in razdeljena na 16 dnevnih etap po 18 do 25 km. Pot poteka okoli Julijskih Alp, skozi zelene gozdove in med cvetočimi travniki, ob bistrih rekah, mimo zgodovinskih mest in slikovitih alpskih vasi. Začne se v Kranjski Gori, poteka pa večinoma po nižinah, zato je primerna tudi za družine. 

Težavnost: težka

Trajanje: 84 ur

Razdalja: 267 km

Pohodnistvo Jakobova pot

Jakobova pot

Poglobitev vase

Jakobova pot je ena od romarskih poti, znanih pod imenom El Camino de Santiago. Razdeljena je na štiri etape, poteka večinoma po Sloveniji pa tudi po Hrvaški, Madžarski in Italiji.  Na destinaciji Kranjska Gora poteka od Zgornje Radovne do Mojstrane naprej proti Kranjski Gori in Ratečam. Označena je z rumenimi školjkami in rumenimi smernimi puščicami.

Gorenjska etapa

Težavnost: srednja

Trajanje: X ur

Razdalja: 143 km

Kontakt

TIC Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora

Prikaži na zemljevidu