Slikoviti gorski vrhovi

Pohodništvo

Kranjska Gora je obdana s slikovitimi vrhovi Julijskih Alp in pravi raj za pohodnike. Neokrnjena narava vabi po svojih poteh in za vsakim korakom odkriva nove razsežnosti lepote.

Pohodnistvo ideje za izlet

Odkrivanje narave

Po gozdovih in vrhovih

Obujte pohodne čevlje in pot pod noge. Kam? Poti je nešteto, vse pa vas bodo nagradile z izjemnimi razgledi. Ideje za pohod lahko najdete na tej strani, pri naših prijaznih sodelavcih na recepciji ali v turističnih centrih Kranjske Gore, Mojstrane in Rateč, kjer vam bodo poleg nasveta dali tudi sprehajalno karto Zgornjesavske doline. Dvignite se višje, spoznali boste, da je svet veliko lepši, ko zamenjate perspektivo.


Viri:
http://www.mojstrana.com/sl/#

https://kranjska-gora.si/
https://www.hribi.net/


IDEJE ZA IZLET

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti igralnici Korona. Najprej prečkamo Vršiško ulico in nato še reko Pišnico. Desno od igralnice se odpravimo naravnost po strmi, a lepo urejeni stezici, proti Drčevemu rutu. Pot se nato razširi v nekoliko širšo gozdno stezo in nas pripelje do počitniškega naselja Jasna. Od tam sledimo usmerjevalnim stebrom in se po širši poti odpravimo proti vzhodu – Gozd Martuljku. Približno ura hoje nas loči do stičišča poti s sankaško stezo v Gozdu Martuljku. Tam se lahko tudi odločimo, ali bomo po sankaški stezi (gozdni stezi) sestopili v Gozd Martuljek ali pa pot nadaljevali po sprehajalni poti številka 6 proti Martuljškim slapovom. Le-ti so skupaj z vrhovi Špikove skupine izjemna naravna znamenitost, saj je bilo omenjeno območje zavarovano že več kot 30 let preden je bilo vključeno v Triglavski narodni park. Na poti med Jasno in Gozd Martuljkom bomo prečkali tudi Tofov graben, kjer je pot sicer lepo urejena, a vas zaradi stalne erozije lahko preseneti tudi kakšen zahtevnejši del poti.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Tofov graben (975 mnv)
Končna točka: Avtobusna postaja Gozd Martuljek (744 mnv)
Dolžina poti: 8.000 metrov     

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo do avtobusne postaje v Kranjski Gori. Za avtobusno postajo nadaljujemo pot do magistralne ceste Jesenice-Rateče. Prečkamo magistralno cesto in še reko Savo in zavijemo desno, kjer pot nadaljujemo navkreber proti Galeršam. Ko se široka pot konča bomo levo opazili ozko in strmejšo stezico po kateri nadaljujemo pot skozi gozd in ob prečkanju manjših potočkov proti prvi kmetiji (pri Merkeljnu) v Srednjem vrhu. Iz Srednjega vrha se po asfaltni cesti spustimo v Gozd Martuljek.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka 1: Robe (999 mnv)
Vmesna točka 2: Srednji vrh – Smolej (965 mnv)
Končna točka: Avtobusna postaja Gozd Martuljek (744 mnv)
Dolžina poti: 11.000 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo do avtobusne postaje v Kranjski Gori. Za avtobusno postajo nadaljujemo pot do magistralne ceste Jesenice-Rateče. Prečkamo magistralno cesto in še reko Savo ter zavijemo levo. Pot nas nekaj časa vodi ob reki Savi, nato pa zavije proti hribu v gozd. Na naslednjih dveh odcepih gozdnih poti vedno zavijemo levo. Ko se rahlo spustimo in pridemo ven iz gozda, nadaljujemo pot naravnost (levo bi prišli na magistralno cesto). Pot nas pripelje do prvih hiš v Podkorenu, nato pa kakih 200 metrov hodimo po asfaltirani cesti in nato zavijemo na pot, ki gre vzporedno s cesto na Korensko sedlo. Levo zavijemo skozi podhod in le še nekaj sto metrov nas loči od središča vasi z izjemno lepim vaškim jedrom. V Podkorenu si lahko ogledamo progo za svetovni pokal v alpskem smučanju in spominsko tablo znamenitemu naravoslovcu in izumitelju Humphry Davyju

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Odcep proti Robe (825 mnv)
Končna točka: Podkoren – pod lipo (853 mnv)
Dolžina poti: 3.600 metrov

OPIS POTI:

Od hotela se odpravimo do avtobusne postaje v Kranjski Gori. Za avtobusno postajo nadaljujemo pot do magistralne ceste Jesenice-Rateče. Prečkamo magistralno cesto in reko Savo. Odpravimo se naravnost po široki makadamski poti. Pot nas vodi pod Pečmi in nato preko travnikov proti Podkorenu. Preden prečkamo suho strugo, na desni zagledamo leseno hišico, mimo katere nadaljujemo svojo pot. Pot se vzpne in se priključi gozdni cesti. Tu zavijemo levo in počasi pridemo do potoka Suhelj, ki ga prečkamo in nato do ceste, ki vodi na Korensko sedlo. Tudi to cesto prečkamo in se po stari asfaltirani cesti spustimo v vas, vse do njenega središča z izjemo lepim vaškim jedrom. V Podkorenu si lahko ogledamo progo za svetovni pokal v alpskem smučanju in spominsko tablo znamenitemu naravoslovcu in izumitelju Humphry Davyju.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Cesta na Korensko sedelo (922 mnv)
Končna točka: Podkoren – pod lipo (853 mnv)
Dolžina poti: 4.000 metrov

OPIS POTI:

Od hotela se odpravimo do avtobusne postaje v Kranjski Gori. Za avtobusno postajo nadaljujemo pot do magistralne ceste Jesenice-Rateče. Prečkamo magistralno cesto in reko Savo, nato zavijemo desno in pot nadaljujemo ob reki Savi mimo športnega parka. Pred mostom čez reko Savo se odpravimo naravnost ob reki po ozki, urejeni stezici. Pot do Gozda Martuljka nas vodi ob reki, po približno 200 metrih prečkamo magistralno cesto Jesenice-Rateče in se po kolovozu odpravimo do poti številka 6 ali levo do avtobusne postaje, lahko pa se odpravimo levo preko mostu čez reko Savo in nato po makadamski poti ob reki do hotela Špik.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Odcep poti proti Srednjemu vrhu (767 mnv)
Končna točka: Avtobusna postaja Gozd Martuljek (744 mnv)
Dolžina poti: 5.200 metrov

OPIS POTI:

Izpred nekdanjega gostišča Špik se odpravimo sprva po kolesarski stezi proti Kranjski Gori, nato pa po gozdni poti proti kopišču in kanjonu potoka Martuljek. Do kanjona pridemo, če se odpravimo levo, preden se pot prične vzpenjati. Tako nas bo pot vodila skozi idilično sotesko, čez brvi in mostičke ob potoku Martuljek. Prišli bomo do čudovitega 1. Martuljškega slapu.

V zadnjem delu se pot vzpne in se združi s širšo gozdno stezo. Tu zavijemo levo navzgor in v manj kot pol ure pridemo do planšarije Jasneje.

Od tam lahko nadaljujemo z izletom proti 2. Martuljškem slapu po označeni planinski poti. Ko se bomo vračali in že prešli v planšarijo v Jasenjah, nam ni potrebno zaviti desno v sotesko, temveč gremo lahko proti dolini po gozdni poti, ki je na posameznih odcepih strma. Pri kopišču se bomo zopet priključili poti, po kateri smo prišli.

Mogočni vrhovi Špikove skupine in Martuljški slapovi so izjemna naravna znamenitost, saj je bilo omenjeno območje zavarovano že več kot 30 let, preden je bilo vključeno v TNP.

Opomba: Pot do planšarije Jasneje do 2. Martuljškega slapu je planinska pot, in je zato zahtevnejša. Pot skozi kanjon je izpostavljena eroziji, zato je lahko nevarna.

Težavnost poti: 3
Priporočamo dobre pohodne čevlje, čelado in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka 1: Avtobusna postaja Gozd Martuljek (744 mnv)
Začetna točka 2: Mali Špik Gozd Martuljek (744 mnv)
Vmesna točka: 1. Martuljški slap (837 mnv)
Končna točka: Kapela v Jasenjah (924 mnv)
Dolžina poti: 3.000 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti jezeru Jasna, kjer prečkamo dolino Male Pišnice. Pot nadaljujemo po gozdni poti, ki se po prečkanju reke strmo vzpne in nadaljuje pod električnim vodom proti Eriki. Nato večino časa hodimo po poteh, ki vodijo čez pašnike in skozi gozd. Enkrat ali dvakrat se za kratek čas vrnemo na cesto, ki vodi na Vršič, in se po kratkem času ponovno vrnemo v gozd. Bližnjice nas po stari Ruski cesti vodijo pod Mihovim domom in mimo Ruske kapelice.

Nato prečkamo cesto in se nanjo vrnemo šele na 17. ovinku. Po cesti se na levo spustimo do planine Stari Tamar, kjer pot po približno 200 metrih ponovno zavije na desno in se vrne na staro Rusko cesto, po kateri se mimo Erjavčeve koče, Poštarskega in Tičarjevega doma povzpnemo na najvišji cestni prelaz v Vzhodnih Julijskih Alpah – Vršič. Cesta na Vršič ponuja obilico naravnih znamenitosti in kulturne dediščine. Med drugim si lahko ogledamo ajdovsko deklico – ženski obraz vklesan v steno Prisanka, Prisankovo okno – okoli 80 metrov veliko odprtino v skali, Rusko kapelico in grobišča ruskih ujetnikov, ki so gradili cesto na Vršič.

Težavnost poti: 3
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka 1: Most pri Eriki (869 mnv)
Vmesna točka 2: Ruska kapelica (1.158 mnv)
Vmesna točka 3: Stari Tamar (1.390 mnv)
Končna točka: Prelaz Vršič (1.611 mnv)
Dolžina poti: 12.700 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti hotelu Best Western in nato po cesti, ki vodi proti Jasni, Eriki in Vršiču. Pred mostom v Eriki zavijemo levo in se ob reki Pišnici po utrjeni poti odpravimo proti koči v Krnici. Ko se vračamo, imamo dve možnosti. Lahko se vrnemo po isti poti ali pa se pri Malem Tamarju odpravimo levo navzgor proti cesti na Vršič in Mihovem domu. Na poti si lahko v Malem Tamarju ogledamo spominsko obeležje umrlim planincem v kranjskogorskih gorah.

Težavnost poti:2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Most pri Eriki (869 mnv)
Končna točka: Koča v Krnici (1.124 mnv)
Dolžina poti: 6.900 metrov

OPIS POTI:

S parkirišča v Planici se pot začne na makadamski cesti, katera nas pripelje do križišča dveh cest. Nadaljujemo po levi zgornji cesti, ki se zmerno vzpenja, ter poteka deloma skozi gozd, deloma pa čez razgledna pobočja. Višje se s poti v levo odcepi pot skozi Grlo (omenjena pot vodi na Slemenovo špico, Malo Mojstrovko in Vršič), mi pa nadaljujemo naravnost in cesti sledimo vse do njenega konca pri planinskem domu v Tamarju.

Do planinskega doma lahko pridemo tudi po vzporedni planinski poti, a omeniti velja, da je ta v zimskem času zaradi tekaške proge zaprta.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: NC Planica (931 mnv)
Končna točka: Dom v Tamarju (1108 mnv)
Dolžina poti: 3.700 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo do avtobusne postaje v Kranjski Gori. Za avtobusno postajo nadaljujemo pot do magistralne ceste Jesenice – Rateče. Prečkamo magistralno cesto in še reko Savo. Odpravimo se naravnost po široki makadamski poti. Po nekaj 100 metrih hoje se levo odcepi ozka in strma pot. Po njej se povzpnemo čez Peči, ki nam nudijo čudovit razgled. Pot nadaljujemo po poti do stičišča s potjo številka 3, od koder lahko nadaljujemo pot proti Podkorenu ali Kranjski Gori. V kolikor se bomo odpravili po poti številka 3, imamo po približno 500 metrih hoje še enkrat možnost zaviti levo, prečkati Savo in magistralno cesto, ter se po kolesarski poti vrniti v Kranjsko Goro.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Odcep proti Brdom (825 mnv)
Končna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Dolžina poti: 3.400 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti avtobusni postaji v Ratečah. Najprej hodimo proti jugu, prečkamo magistralno cesto in pot nadaljujemo proti Planici. Lahko se odpravimo po asfaltirani cesti ali pa po kolesarski stezi, ki vodi proti Podkorenu. Če se odločimo za kolesarsko stezo, potem po nekaj 100 metrih zavijemo desno in se po prijetni stezi priključimo poti številka 9. V Planici si lahko ogledamo skakalnico, kjer je človek prvič na smučeh preletel 100 metrov, in največjo letalnico na svetu, kjer je bila presežena magična meja 200 metrov.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Avtobusna postaja Rateče (862 mnv)
Vmesna točka: Planica (941 mnv)
Končna točka: Avtobusna postaja Rateče (862 mnv)
Dolžina poti: 4.900 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti avtobusni postaji v Ratečah. Pot nas vodi proti vzhodu po stari cesti. Ko se stara cesta zaključi, prečkamo magistralno cesto in se podamo do parkirišča, od koder je le še 10 minut hoje do Zelencev. Ko se vračamo lahko pot nadaljujemo proti Podkorenu – po nekaj 100 metrih prečkamo most čez reko Savo ali pa se po kolesarski stezi vrnemo v Rateče.

Zelenci so naravni rezervat, kjer živi nekaj zelo redkih in celo endemičnih rastlinskih in živalskih vrst. Območje je raziskoval že Sir Humphry Davy, priznani naravoslovec in izumitelj. Posebnost Zelencev je tudi konstantna temperatura vode, ki ne glede na zunanje temperature, niha med 5 in 6 stopinj Celzija.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Avtobusna postaja Rateče (862 mnv)
Vmesna točka: Razgledni stolp v Zelencih (837 mnv)
Končna točka: Avtobusna postaja Rateče (862 mnv)
Dolžina poti: 3.400 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo do spodnje postaje štirisedežnice Vitranc 1. S sedežnico se pripeljemo do spodnje postaje sedežnice Vitranc 2 in se z njo povzpnemo na Vitranc. Od tam se po grebenu odpravimo proti zahodu. Po približno 45-ih minutah hoje pridemo na Ciprnik.

Težavnost poti: 3
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka 1: Spodnja postaja Vitranc 1 (1.117 mnv)
Vmesna točka 2: Zgornja postaja Vitranc 2 (1.564 mnv)
Končna točka: Ciprnik (1.749 mnv)
Skupna dolžina poti: 2.700 metrov (hoja)
Skupna dolžina poti: 4.500 metrov (hoja in vožnji s sedežnicama)

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti Mojstrani. Najprej prečkamo most čez reko Triglavska Bistrica in pot nadaljujemo po cesti, ki vodi proti Vratom. Na levi strani bomo opazili vrt Viharnik in kasneje še muzej Triglavska muzejska zbirka. Ko cesta postane strma (nasproti blokovskega naselja), zavijemo desno na potko. Vedno se držimo desne smeri in, ko pridemo na Grančišče je trud poplačan, saj se nam odpre prelep razgled.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Mojstrana (644 mnv)
Vmesna točka: Grančišče (844 mnv)
Končna točka: Mojstrana (644 mnv)
Dolžina poti: 4.000 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti Mojstrani. Ob reki Triglavska Bistrica se odpravimo mimo turistične kmetije Pr Železnk. Sprva asfaltirana pot sčasoma preide v makadamsko in se tudi zoži. Kmalu zavijemo levo navzgor po ozki potki in pridemo do čudovitega jezerca Kreda. Vračamo se po isti poti, lahko pa se odpravimo levo proti Rosu in se po državni cesti, po kateri teče tudi sprehajalna pot št. 16, mimo muzeja Triglavska muzejska zbirka, vrnemo na izhodišče.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Mojstrana (644 mnv)
Vmesna točka: Kreda (706 mnv)
Končna točka: Mojstrana (644 mnv)
Dolžina poti: 4.500 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti Mojstrani. Ob reki Triglavska Bistrica se odpravimo mimo turistične kmetije Pr Železnk. Sprva asfaltirana pot sčasoma preide v makadamsko, pot se tudi zoži. Tako pridemo do Rosa. Tam imamo na izbiro makadamsko državno cesto, ki pelje proti Vratom, lahko pa se sprehodimo tudi po desnem bregu reke Triglavska Bistrica. Po nekaj kilometrih pridemo do 52 metrov visokega slapu Peričnik. Slap se vidi s ceste, nam pa ponuja možnost, da smo v nekaj minutah po krajši potki prav pri slapu in se sprehodimo celo za slap.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Mojstrana (644 mnv)
Vmesna točka 1: Pri Rosu (698 mnv)
Vmesna točka 2: Pri Slapu Peričnik (795 mnv)
Končna točka: Mojstrana (644 mnv)
Dolžina poti: 10.700 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti Mojstrani. Najprej prečkamo most čez reko Triglavska Bistrica. Pot nadaljujemo proti zahodu po ozki uličici proti parku Triglavski gaj. Na koncu parka zavijemo desno čez savski most. Nato nadaljujemo pot po stopničkah in ozki poti proti Dovjemu. Pot nas vodi mimo cerkve sv. Mihaela na Dovjem in skozi vaško jedro do hiše Pr Katr. Pot se nadaljuje skozi vas in na vzhodu zavije levo navkreber do razgledne točke Bajer. Potem se vrnemo po isti poti do križišča in nato levo proti kampu Kamne. Za tem prečkamo magistralno cesto Jesenice – Rateče, gremo ob cesti savskega mostu in pot nadaljujemo proti zahodu po terasi nekdanje železniške proge. Pri Žgančevem mostu zavijemo v Mojstrano in se vrnemo na izhodišče.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Mojstrana (644 mnv)
Vmesna točka: Pr Katr (716 mnv)
Končna točka: Mojstrana (644 mnv)
Dolžina poti: 6.000 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti Ratečam. Pot nas vodi mimo cerkve Sv. Duha do središča vasi. Pri gostilni Pri Žerjavu zavijemo desno in pot nadaljujemo skozi vas (smer severozahod). Po pribl. 500 metrih hoje zavijemo desno na ozko potko in po njej nadaljujemo do neasfaltiranega kolovoza. Po tej makadamski poti nadaljujemo pot skozi gozd do planinskega doma Tromeja. Nato se nam ponudita 2 možnosti. Lahko se po ozki in strmi, a krajši poti, povzpnemo do vrha Tromeje, lahko pa pot nadaljujemo po kolovozu.

Sestop: sprva se vračamo po isti poti, nato pa zavijemo levo na kolovoz. Pot nas pripelje na pašnik Pod Vomičem, nad Podkorenom. Prečkamo pašnik in se spustimo do nogometnega igrišča Vaniše. Nato pridemo po ozki potki preko Mucne gore v Podkoren. Skozi vas se odpravimo do proge za svetovni pokal v alpskem smučanju. Pot v Rateče lahko nadaljujemo po kolesarski progi.

Težavnost poti: 2
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: Rateče (862 mnv)
Vmesna točka 1: Planinski dom Tromeja (1.149 mnv)
Končna točka: Tromeja – Peč (1.508 mnv)
Dolžina poti: 4.700 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo do avtobusne postaje Kranjska Gora. Ob desni strani stanovanjskega objekta za postajališčem nadaljujemo pot proti magistralni cesti Jesenice – Rateče. Prečkamo magistralno cesto in zatem še reko Savo. Nato zavijemo desno in pot nadaljujemo ob reki Savi, mimo športnega parka. Pred savskim mostom se ob reki odpravimo levo po ozki urejeni stezici. Po nekaj kilometrih hoje se pred prečkanjem potoka Jurež, čez Frtalež odpravimo navkreber v Srednji Vrh, od tam pa se po asfaltirani cesti spustimo v Gozd Martuljek.

Težavnost poti: 1
Začetna točka: Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Odcep poti proti Srednjemu Vrhu (783 mnv)
Končna točka: Srednji Vrh – odcep proti Vavčarju (952 mnv)
Dolžina poti: 5.500 metrov

OPIS POTI:

Iz hotela se odpravimo proti hotelu Best Western. Na koncu parkirišča za hotelom, zavijemo desno in nadaljujemo mimo teniških igrišč do gozdne poti, ki se višje združi s stezo, ki prečka pobočje. Tam zavijemo levo in nadaljujemo vzporedno s cesto proti Jasni. Pot se kmalu odcepi in začne vzpenjati. Čez čas se zopet odcepi na desno in nas vodi po obronkih gozdov nad žičnicami. Kasneje, ko prečkamo smučišče in prispemo do vrha tekmovalne proge v Podkorenu, pot zavije strmo navzgor proti Vitrancu. Z vrha Vitranca se lahko odpravimo proti zgornji postaji sedežnice, ki vozi na Vitranc. Tam se lahko priključimo sprehajalni poti št. 13 in se po grebenu odpravimo proti zahodu. Po približno 45-minutah hoje pridemo na Ciprnik.

Sestopimo lahko po isti poti ali pa se v dolino vrnemo s sedežnico. Del poti lahko tudi prehodimo, drugi del pa nadaljujemo s sedežnico Vitranc 1 ali 2.

Težavnost poti: 3
Priporočamo dobre pohodne čevlje in dobro telesno pripravljenost.
Začetna točka: TIC Kranjska Gora (810 mnv)
Vmesna točka: Spodnja postaja Vitranc 1 (1.117 mnv)
Končna točka: Zgornja postaja Vitranc 2 (1.564 mnv)
Skupna dolžina poti: 5.400 metrov

TOPOGRAFSKA KARTA SLOVENIJE

Skenirajte spodnjo QR kodo in si oglejte topografsko karto Slovenije, za lažjo organizacijo vaše poti.

GPS PODATKI O OPISANIH POTEH

Skenirajte kodo in vnesite željeno pot za GPS podatke za zgoraj opisane pohodniške poti.

 

Pohodnistvo Pot Alpe Adria Trail 2

Pot Alpe Adria Trail

Nepozabni razgledi

Alpe-Adria Trail je 750 km dolga daljinska pot čez tri dežele, Avstrijo, Slovenijo in Italijo. Ena od 43 etap se začne v Kranjski Gori in vodi čez Vršič, najvišji prelaz v Julijskih Alpah. Pot je izjemna zaradi slikovitega razgleda na severne stene najvišjih vrhov, ki je tudi za izkušene pohodnike nepozabna izkušnja. 

23. etapa: Kranjska Gora – Trenta

Težavnost: srednja

Razdalja: 17,8 km

Trajanje: 6 ur in 30 min

Pohodnistvo Pot Juliana Trail 2

Pot Juliana Trail

Lepote nižin

Juliana Trail je krožna daljinska pot, dolga 267 km in razdeljena na 16 dnevnih etap po 18 do 25 km. Pot poteka okoli Julijskih Alp, skozi zelene gozdove in med cvetočimi travniki, ob bistrih rekah, mimo zgodovinskih mest in slikovitih alpskih vasi. Začne se v Kranjski Gori, poteka pa večinoma po nižinah, zato je primerna tudi za družine. 

Težavnost: težka

Trajanje: 84 ur

Razdalja: 267 km

Pohodnistvo Jakobova pot

Jakobova pot

Poglobitev vase

Jakobova pot je ena od romarskih poti, znanih pod imenom El Camino de Santiago. Razdeljena je na štiri etape, poteka večinoma po Sloveniji pa tudi po Hrvaški, Madžarski in Italiji.  Na destinaciji Kranjska Gora poteka od Zgornje Radovne do Mojstrane naprej proti Kranjski Gori in Ratečam. Označena je z rumenimi školjkami in rumenimi smernimi puščicami.

Gorenjska etapa

Težavnost: srednja

Trajanje: X ur

Razdalja: 143 km

Kontakt

TIC Kranjska Gora
Kolodvorska ulica 1c
4280 Kranjska Gora

Prikaži na zemljevidu