Nazaj na Novice
Novice

Poleti v Planici - zaključek svetovnega pokala Planica 2024

Poleti v Planici vsako leto sodijo med vrhunce športnega dogajanja v Sloveniji. Tudi letos so se pod planiško letalnico zbrali številni navijači, ki so resnično glasno in zavzeto navijali za najboljše letalce na svetu. Letošnji planiški dogodek je sodil med posebne še po dveh spremljevalnih dogodkih in sicer se je v četrtek popoldne na prizorišču manjše skakalnice v neposredni bližini letalnice, odvijala še ženska tekma, v nedeljo pa je ganljivo in slavnostno svojo športno kariero zaključil nihče drug kot Peter Prevc.

Slednji je na svoji dolgi in sila uspešni športni poti večkrat bival v našem hotelu Kompas, ki je sicer nekako (čeprav neuradno) kar rezerviran za športnike. Skozi vsa ta leta je tako postajal še bolj "naš". Verjamemo, da se je pri nas počutil domače in vedno dobrodošel in želimo si, da se bo tudi v bodoče rad vračal v naše kraje skupaj s svojo družinico. Tokrat ne bo bival pri nas v luči pritiska tekmovanja, ampak si bo lahko privoščil pravi pravcati oddih.

Poleg Petra smo ob tem dogodku v naših hotelih gostili tudi njegove reprezentančne kolege, športnike iz drugih držav, organizatorja tekmovanja OK Planica ter druge funkcionarje in FIS-ove delegate, brez katerih tekmovanj v Planici ni. Ponosni smo, da se lahko vsi našteti v tem času prepustijo naši gostoljubnosti osredotočeni le na svoje športno/službene cilje, saj mi poskrbimo za vse ostalo.

Na samem prizorišču pod letalnico in okoli nje pa smo v času dogajanja skrbeli in oskrbovali vse prehrambene kotičke. Brez skrbi, nihče ni ostal lačen - ne tekmovalci v tekmovalni vasi, ne obiskovalci in zvesti navijači na stojnicah, ne VIP povabljeni gostje v posebnih ložah, pa tudi organizatorji ne. Ob tako čudoviti gorski kulisi, kot je v Planici, so lahko prav vsi uživali v odlični kulinariki, kar je zagotovo naredilo doživetje smučarskih poletov v živo še bolj nepozabno.

Rečemo lahko, da se počutimo pomemben člen v verigi organizatorjev tega priljubljenega in pomembnega dogodka in zagotavljamo vam, da poleg svojega dela, z veseljem spremljamo dosežke in navijamo za dobre rezultate naših športnikov. Čeprav je dogodek velik in zahteva našo polno pripravljenost, se poletov v Planici vsako leto izjemno veselimo.