Raziskovanje s kolesom

Kolesarjenje

Razgibana pokrajina Zgornjesavske doline vabi z odlično označenimi kolesarskimi potmi. Izberite lažje družinske ture ali se podajte na zahtevnejši izlet v osrčje alpskih dolin. Narava vas bo v vsakem primeru bogato nagradila.

Kolesarjenje kolesarjenje za vsakogar

Kolesarjenje za vsakogar

Razgibane počitnice

Kolesarjenje je verjetno najbolj zabaven način odkrivanja naravnih lepot Kranjske Gore in okolice. Varna kolesarska pot, primerna tudi za družinske izlete, vodi skozi Kranjsko Goro in naprej čez obe meji. Teren v dolini je zelo raznolik, zato lahko najbolj primerne poti najdejo tako začetni kolesarji kot tudi tisti, ki si želijo večjega izziva. Želimo, da se na pot odpravite pripravljeni, zato vam je lahko v pomoč zemljevid z 200 km označenih kolesarskih poti, ki ga lahko dobite v vseh turističnih informacijskih centrih v Kranjski Gori, Mojstrani in Ratečah.

Kolesarjenje Gorsko kolesarjenje 2

Gorsko kolesarjenje

Na vrhove, med gozdove

Številne označene gorske poti so namenjene začetnikom in izkušenim kolesarjem. Prepotite se in se naužijte sonca na prijetno zaobljenih vrhovih Karavank. Na kolesarski poti treh dežel z začetkom na tromeji z Avstrijo in Italijo lahko skozi dolino Radovne odhitite na Bled. Med vožnjo po urejenih poteh boste lahko občudovali naravo v njeni najbolj pristni obliki. Za nekaj dodatnega adrenalina in odkrivanja narave pa prekolesarite katero izmed označenih enoslednic, ki jih boste našli po destinaciji. Naj vas nekatera imena ne zavedejo, še zdaleč niso tako nedolžne, kot morda pomislite ob imenu Kinder Surprise ali Robe Twist.

Kolesarjenje daljinsko kolesarjenje

Daljinsko kolesarjenje

Za najbolj vztrajne

Obkrožite Julijske Alpe na kolesu. Krožna kolesarska pot vodi iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Celoten krog je dolg 232 km. Priporočamo, da ga prekolesarite v petih etapah oziroma petih dneh in si vmes oddahnete v nastanitvah, kjer boste svoje telo regenerirali za nov dan kolesarjenja. 

Kolesarjenje Kolesarski park

Kolesarski park

Naval adrenalina

Za adrenalina in ostrih zavojev željne smo v Kranjski Gori uredili kolesarski park, ki navdušuje začetnike in je izziv za profesionalce. Preizkusite svoje veščine in kolo na mizah, skakalnicah, vrzelih in drugih objektih. Pred divjim spustom navzdol se s sedežnico povzpnite po pobočju Vitranca.

Kontakt

Spodnja postaja sedežnice Vitranc 1

Prikaži na zemljevidu